Aluevaali 2022
Etelä-Karjala
 
334

 
Seikku
Petteri
Kaita
 

Ei riittänyt 51 ääntä valtuutetuksi asti. Olis pitänyt triplata tuo, että olisin päässyt varsinaiseksi valtuutetuksi. Varalle pääsi näemmä alimmillaan 69 äänellä ja omalta listaltamme olisi päässyt 114 äänellä.

Pitäiskö ottaa pikahaastattelu niinkun palkintopaikoilta jääneelle hiihtäjälle maaliviivan jälkeen:
 

- Miltäs nyt tuntuu?

- No, ensin osui ylikunto ja sitten ehdin lähtöviivalle vasta kun muut oli jo melkein maalissa. Voitelu ei osunut ja keli oli kamala. Flunssa vei tehot ja koko matka oli ylämäkeä, myös alamäet.

- No mutta eikös sillon kannata jo keskeyttää?

- Kuule meillä ei ole ollut tapana keskeyttää paitsi hölömöjä kyselevät toimittajat!

- No kuitenkin, miten kisa mielestäsi sujui?

- No mikäs tässä, maaliin saapui 59 voittajaa ja hopealle ihan yhtä monta, eikös se ole jonkinlainen ennätys sekin? Luumäeltä meni kaksi ihan hyvää edustajaa läpi, joskin toki muista joukkueista, mutta eihän nuokaan huonoja vaihtoehtoja tosiaankaan olleet. Ja omasta joukkueestakin saatiin kuusi hyvää miestä maaliin kultamitallille.

- Kai nyt jokin jäi kuitenkin harmittamaan?

- Kai se eniten harmittaa, että Luumäellä oli maalaiskunnista alhaisin äänestysprosentti. Vain Lappeenrannassa ja Imatralla oli suhteessa enemmän laiskoja.

- Miltä näyttää, osuuko kunto seuraaviin kisoihin paremmin?

- Kyllähän tässä on valmiina suunnitelmat laittaa lisää mustaherukkaa kasvamaan, että seuraavaan flunssaan riittää varmasti taikajuomaa. Ja seuraava kisa on kai EK-kisa, jossa taidan olla ladun varressa mehumukia tarjoamassa kisaan osallistuville. Kattellaan ny. Ja olihan tuo rohkaisevaa sinänsä, kun melkein puolet tarvittavista pisteistä tuli kisakuumeesta huolimatta.

- Kiitos haastattelusta, Seikku, ja onnea seuraavaan kertaan.

- Kiitos itsellesi, katsotaan niitä tulevia kisoja kisat kerrallaan ja valitaan voitelut kelien mukaan.